Foreningen Musikgården

I november 2007 startede jeg (Stine Brinch) med at undervise i klaver og trompet hjemme i vores stue. Efterspørgslen voksede med tiden og det blev oplagt at udvide med lærere, der kunne undervise i andre instrumenter også. I 2012 ændrede vi navnet fra Stines stue til Musikgården.

 

Musikgården udviklede konceptet om, at unge (der selv har spillet i flere år) underviser for unge/børn – deraf navnet ungérviser.

Det har vist sig at være en kæmpe succes og en ”win win” metode. De unge lærer at tage ansvar for deres undervisning og formidling af dette. Og eleverne får glæde af at være sammen med ”de store” - dem de ser op til og meget hurtigt bliver der skabt nogle fantastiske relationer. De unge er i tæt samarbejde med konservatorieuddannede lærere og får løbende vejledning på deres undervisning.

 

Med ca. 70 elever fra alderen 7 – 75 år har det vist sig, at der er behov for et anderledes musikundervisningstilbud – i andre rammer, med minimum 30 min. undervisning samt den frivillige foreningsindsats og ånd. Musikgården modtager ingen kommunal tilskud - og lokalerne, som udgør Musikgården-  er venligst stillet til rådighed i Familien Brinch´s private hjem.

 

Foreningens formål:

 

Musikgårdens formål er at tilbyde, musikalsk kvalificeret undervisning til børn, unge og ældre.

Udgangspunktet er at undervise eleverne til at kvalificere deres egne kompetencer, men også for at kunne indgå i sammenspillets udviklende processer.

 

På Musikgården etableres muligheden for at indgå i relationer på tværs af alder, instrumenter og niveau og der kan dermed med opstå venskaber og inspiration på tværs.

 

Foreningen er åben for alle der tilslutter sig foreningens formål.

 

Bestyrelsen:

Lise Nørsøller

Christina Nielsen

Charlotte Hinze

Kirsten Streich

Magnus Rasmussen (lærer-repræsentant)